Jeans op jeans.

Of je nou in een gave broek van Dsquared2 of een old school vintage spijkerjas loopt, een ding is zeker: denim is hot! Deze nieuwe modetrend van 2019 zien we steeds vaker terugkomen bij verschillende celebrities en fashion iconen. Benieuwd naar leuke tips voor de juiste outfit voor jou? Lees dan snel verder! 

Terug in de tijd.

Het is niet de eerste keer dat denim erg goed in de smaakt valt. Eind jaren 90 begon deze modetrend steeds meer te groeien. Bekende artiesten paste hun garderobe aan op de jeans trend. Zo kunnen we niet vergeten hoe Britney Spears en Justin Timberlake op een iconische manier, met een op elkaar afgestemde spijkeroutfit, de show stalen op de rode loper van de American Music Award 2001. Jaren na dit legendarische moment werden ze belachelijk gemaakt om hun outfit. Nu bijna twintig jaar later, wordt er hier alleen maar inspiratie uit gehaald. In de fashion industrie kennen we het welbekende fenomeen van ‘Mode herhaalt zich’. Dit is dan ook goed te bewijzen aan de hand van de jeans voorbeeld. 

Trend-ready.

Wat maakt denim nou zo modieus? Om te beginnen de simpelste en bovendien ook de fijnste reden van het dragen van denim: ‘Combineren zat!’ Denim staat erop bekend dat je het gemakkelijk met van alles en nog wat kan combineren. Geen keuzestress meer als het gaat om kleur. Twijfel je hier toch om, dan heb ik een aantal tips voor je: -Lichte kleur denim: wit, grijs of lichte pastelkleuren zijn een veilige keuze. Deze kleurencombinatie is niet zo zeer uitgesproken, maar geven je nogal een frisse look. -Mid-wash kleur denim: ga voor bruin of rood om je fijne herfstlook compleet te maken. Liever wat uitdagender? Bij mid-wash denim is de trend ‘jeans op jeans’ ideaal! -Zwart kleur denim: zwart kleurige jeans zijn heel populair. Zwart is niet zo lastig, want alles past op zwart! Wat ook erg hot is, is zwart op zwart. Klinkt duister, maar oogt erg classy en zelfverzekerd. 

Welkom terug, ‘Denim’!

Denim is terug en dat is fijn! Voor jong en oud, voor elk wat wils. Zo is het mogelijk om de stoerste spijkerbroeken met bescheiden tops te combineren of helemaal in het zwart een ‘classy’ outfit samen te stellen. Denim komt in verschillende kledingstukken: van spijkerbroeken en spijkerjasjes tot aan volledige spijkerjumpsuits. Hierdoor is het ook zeker mogelijk om denim op denim te dragen! Begin je al kleding kriebels te krijgen? En wil je zo snel mogelijk een leuke outfit samenstellen? Sla je slag! En geniet van het feit dat het hebben van denim in je garderobe bijna onmisbaar is! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *